Podpora prodeje díky affiliate marketingu

Pokud hledáte způsob jak inovovat svou online marketingovou strategii, jednou z možností kterou lze využít je affiliate marketing. Tento marketingový nástroj je založený na propagaci vašeho webu prostřednictvím stránek affiliate partnerů, kteří za odměnu získávají procenta z realizovaných prodejů. Mezi výhody affiliate marketingu patří především možnost prezentovat vaše inzeráty či odkazy na webech, které tematicky souvisí s předmětem vašeho podnikání.

Například Google nabízí výkonnou platformu Google Affiliate Network, která slibuje zajistit přístup k důvěryhodným affiliate vydavatelům. Ti se zavazují aktivně propagovat vaše produkty a řídit vysoce kvalitní provoz na váš web, vy zaplatíte pouze za platné konverze.

V čem spočívá affiliate marketing?

Podle Google Inside Adwords využivá affiliate marketingu jako klíčové součásti online marketinové strategie více než třetina světových marketérů. Affiliate marketing umožňuje využít dosah, vliv a reklamní metody důvěryhodných affiliate vydavatelů. Tito vydavatelé umístí inzeráty nebo odkazy na váš web na svých stránkách s cílem řízení prodeje, směrování provozu nebo dalších online cílů, které si sami stanovíte.

Ekonomická efektivita affiliate marketingu spočívá v tom, že platíte pouze v případě, že uživatel provede na stránce vašeho affiliate partnera požadovanou akci.

 

Autor: Tým SOVA NET, 3. 9. 2011

Potřebujete poradit? Kontaktujte nás

Your name *
Odesláním formuláře přijímáte naše Zásady zpracování osobních údajů.
Děkujeme za vyplnění formuláře.Odeslání formuláře se nezdařilo.