Jaké byly SOVA NETí vánoční trhy? Plné jídla, zpěvu a sváteční nálady!

15. 12. 2015 jsme uspořádali první ročník SOVA NETích vánočních trhů. Nechybělo cukroví, domácí punč a svařák na zahřátí, grilované párečky ani živá kapela. Pod stromečkem sice dárečky nebyly, za to jsme vybrali 5 000 Kč pro dobrovolnické sdružení Motýlek pečující o dlouhodobě nemocné pacienty Fakultní nemocnice Brno.

Proč zrovna VÁNOČNÍ TRHY?

Určitě to taky znáte. Před svátky se sejde celá firma na večírku, navštíví se a obdarují VIP klienti. Večeře se sní, víno vypije, dary předají. Ale co zůstává? Vždyť co může být lepší, než strávit předvánoční čas společně s těmi, na kterých nám záleží, a přitom pomoct těm, kteří to potřebují nejvíce. A proto jsme se rozhodli uspořádat vánoční setkání v kruhu našich přátel, rodiny, kolegů, partnerů a klientů. Věříme, že ve dvou se to lépe táhne, a tak jsme do našeho SOVÍHO hnízda přizvali i dobrovolnické sdružení Fakultní nemocnice Brno, Motýlek. Jeho zástupce, koordinátor projektu, pan Mgr. Daniel Škovran, na trzích prodával výrobky dětských pacientů. Utržené peníze, společně s naším příspěvkem, budou použity na nákup deskových her, výtvarných pomůcek a dalších věcí pro volnočasové aktivity pacientů Fakultní nemocnice Brno

    

Domácí cukroví, výborný punč, lahodné těstoviny i grilované párečky

Už kolem jedné odpoledne jsme se vydali postavit párty stan, nazdobit stromeček, rozžhavit gril a vařit punč. Mysleli jsme i na děti našich hostů, a proto jsme jim vyčlenili koutek pro kreativní dílničky. Ačkoli prostor zdobilo pár sněhuláků z vaty a barevných papírů jako inspirace, děti nám ukázaly, že se máme ještě lecčemu učit! Jako odměnu za své výtvory si odnesly čokoládové Mikuláše a zahřály se čajem s medem.

Pro dospělé jsme uvařili domácí svařák a punč s ovocem, který si chválili i největší gurmáni. A protože grilované párečky se zelím by některé nemusely pořádně zasytit, spojili jsme síly se start-upem Pasta Truck – který věnoval nadaci 20 % z tržby za těstoviny a lahodnou kávu, kterou ocenili zejména řidiči.

Co by to ale bylo za Vánoce bez domácího cukroví? Oslovili jsme proto firmu tradicnibuchty.cz, aby nám pomohla naladit chuťové buňky na tu pravou vánoční atmosféru.

Vánoční koledy, všudypřítomný smích a pohoda

K večeru jsme rozsvítili lampy a k poslechu hrála kapela, jejíž hlavní člen, Václav Mach, vystupuje v uhersko-hradišťské cimbálovce Mladí Burčáci z Míkovic. Veselé Vánoce, Půjdem spolu do Betléma, Nesem Vám noviny a další koledy rozezněly nejen hudební nástroje, ale i srdce všech hostů.

Tímto ještě jednou děkujeme všem zúčastněným za společně strávený čas a finanční dary dobrovolnickému sdružení Motýlek. Věříme, že jsme takto odstartovali pěknou tradici, která vydrží několik dalších ročníků. A pokud jste SOVA NETí vánoční trhy zmeškali, nezoufejte - dohoukla k nám informace, že se chystá partnerství s velikonočním zajíčkem! :-)

 

Autor: Tým SOVA NET, 6. 1. 2016

Potřebujete poradit? Kontaktujte nás

Your name *
Odesláním formuláře přijímáte naše Zásady zpracování osobních údajů.
Děkujeme za vyplnění formuláře.Odeslání formuláře se nezdařilo.