27% provozu odkazujícího na stránky Facebooku přichází z Googlu

Právě publikovaná studie PageLever, analytického nástroje pro sociální síť Facebook, ukázala, že vyhledávače jsou hlavním zdrojem provozu pro Facebook a tvoří 34% všech externích odkazů. Google byl v realizované studii představen jako lídr mezi ostatními vyhledávači, který na Facebook v hodnoceném období poslal 27,57% veškerého externího provozu.

Ve výsledcích studie překvapil vyhledávač Yahoo!, který vysílá na stránky Facebooku více návštěvníků, než Bing, který se s cílem získat širší sociální zkušenosti s touto online sociální sítí spojil. Z výzkumu také vyplynulo, že Google posílá na Facebook desetkrát více provozu než Bing.

PageLever uvádí, že kromě tradičních vyhledávačů může také sociální platforma pro sdílení videí - YouTube efektivně směrovat provoz na Facebook. Ve výsledku dokonce poráží celkové procento odkazujícího provozu z Bingu.

Page Lever získal uvedená data analýzou vnější komunikace odkazů na Facebook API v průběhu šesti měsíců (leden – červen 2011). Studie analyzovala 1000 stránek, z nichž každá měla minimálně 10 000 fanoušků.

Pokud vás zajímají detaily z diskutovaného výzkumu, podívejte se na oficiální report ze studie o Facebooku.

 

Autor: Tým SOVA NET, 23. 8. 2011

Potřebujete poradit? Kontaktujte nás

Your name *
Odesláním formuláře přijímáte naše Zásady zpracování osobních údajů.
Děkujeme za vyplnění formuláře.Odeslání formuláře se nezdařilo.