Facebook představil nové sociální tlačítko „Send“

Na začátku tohoto týdne představil Facebook nový sociální prvek pro web - tlačítko Send/Poslat. Zavedení tohoto modulu souvisí s širšími změnami, které byly realizovány v souvislosti s vytvářením a organizací skupin na Facebooku. Tlačítko Send je podobně jako oblíbené Like určeno pro sdílení obsahů. Na rozdíl od Like je ale Send určeno pro sdílení a označování v užším kruhu, můžete s ním sdílet obsahy ve skupinách, kde jste členem, posílat linky konkrétním přátelům přes poštu na Facebooku anebo přes mail.

Tlačítko Send reaguje na potřebu sdílet zajímavé obsahy pouze s určitými lidmi a nikoli se všemi přáteli, jedná se o jednoduchý způsob jak soukromě sdílet se skupinami i jednotlivci.

Jak tlačítko Send funguje?

Send/Poslat je sociální modul, který umožňuje posílat linky vybraným přátelům nebo skupinám prostřednictvím Facebooku přímo z webových stránek. Tlačítko Send řídí provoz na webu tím, že zprostředkovává kontakt lidem, kteří jsou potenciálně nejvíce zainteresovaní. Bez nutnosti opouštět webovou stránku, nebo vyplňovat formulář, je možné odeslat link a krátkou zprávu přátelům, nebo členům skupiny, které dané téma zajímá.

Tlačítko Send je vytvořeno tak, aby se dalo používat společně s Like, ideální je na svém webu zařadit oba tyto prvky, aby si uživatelé měli možnost vybrat, zda chtějí sdílet, to co je zaujalo se všemi anebo chtějí poslat odkaz pouze vybranému okruhu lidí.

 

Autor: Tým SOVA NET, 27. 4. 2011

Potřebujete poradit? Kontaktujte nás

Your name *
Odesláním formuláře přijímáte naše Zásady zpracování osobních údajů.
Děkujeme za vyplnění formuláře.Odeslání formuláře se nezdařilo.