Google dnes oficiálně spustí sociální tlačítko + 1

Podle Search Engine Land dnes Google oficiálně spustí očekávané sociální tlačítko + 1, které je možné vedle tlačítka Líbí se mi implementovat na webové stránky. Zprávu o oficiálním spuštění prozradil serveru TechCrunch partner Googlu, který se na něm podílí a Google tuto informaci potvrdil. Ode dneška tedy může jakýkoliv web přidat kód tlačítka „plus jedna" na své stránky, pomocí samoobslužného procesu. Očekává se, že Google během dne dodá kompletní informace a detaily o implementaci.

„Post - click" funkce tlačítka +1

Z dřívějších informací Googlu vyplývá, že instalace tlačítka zahrne použití jednoduchého generátoru kódu, který dovolí nastavení velikosti tlačítka, podle toho zda bude zahrnuto jen počítání nebo i další možnosti. Příkladem může být „JS funkce zpětného volání" která vývojářům dovolí, aby tlačítko umožňovalo realizovat „post - click" akce, jako třeba různé možnosti zobrazování nebo analytické vyhodnocování procesů.

Google dále uvádí, že v rámci post click aktivit je možné využít systému tlačítka +1, pokud web nemá svůj vlastní přihlašovací systém. Jak už bylo řečeno, tlačítka mají být k dispozici v různém rozsahu: ve chvíli kdy bude dosažen určitý práh (dostatek +1 aktivity na konkrétní stránce) bude možné sledovat také anonymní detailní data. Důvod pro stanovení těchto prahů je ochrana soukromí (v případě, že je na stránce pouze několik aktivit +1 a k dispozici jsou reportovaná data, nemusí být obtížné odhalit, kdo tlačítko použil). K analytickým informacím se dostanete po zaregistrování na Google Webmaster Central.

Zatím zůstává nejasné, zda se tlačítko +1 stane nástrojem širšího sociálního sdílení na Googlu. Jeho možnosti a jednoduchost použití se zatím nemohou rovnat vlivu a úspěchu tlačítka Líbí se mi na Facebooku.

 

 

Autor: Tým SOVA NET, 1. 6. 2011

Potřebujete poradit? Kontaktujte nás

Your name *
Odesláním formuláře přijímáte naše Zásady zpracování osobních údajů.
Děkujeme za vyplnění formuláře.Odeslání formuláře se nezdařilo.