Křišťálová Lupa 2011 – Cena českého internetu

Minulý týden byly v Praze slavnostně uděleny ceny ve 13 kategoriích ankety Křišťálová Lupa 2011 – Cena českého internetu. Ocenění za Projekt roku získala Česká televize za své webové a mobilní aktivity, osobností roku 2011 se stal Tomáš Čupr, inspirací roku aplikace časopisu Respekt pro iPad a v kategorii nejsilnějších značek internetu All Star vyhrála společnost Seznam.cz. Do finále se letos dostal rekordní počet sta projektů.

Ocenění odborné poroty

V rámci šestého ročníku ankety byli vyhlášeni vítězové, o kterých rozhodovala odborná porota v kategoriích Inspirace roku, Globální projekty českých tvůrců, Osobnost roku, Anticena a Projekt roku.

Prestižní ocenění Projekt roku získala Česká televize za své aktivity na webu a v mobilních zařízeních. Osobností roku byl zvolen Tomáš Čupr, zakladatel a majitel slevového serveru Slevomat.cz. Kritizovaná novela loterijního zákona s přílepkem o cenzuře internetu získala Anticenu. Jako vítěz kategorie Inspirace roku byla zvolena aplikace Respektu pro iPad, cena Globální projekty českých tvůrců pak putovala projektu Socialbakers.com.

Hlasování veřejnosti

Ve veřejném hlasování uspěl Seznam.cz, který získal zcela nové ocenění All Star pro nejsilnější značku českého internetu. Úspěch sklidil i jeho dílčí projekt Mapy.cz, který byl oceněný dokonce dvakrát, a to v kategoriích Nástroje a služby a Mobilní služby. Přímý konkurent Seznamu - Google zvítězil v prestižním souboji vyhledávačů. V jednotlivých kategoriích bylo dále oceněno například Aukro.cz (Internetové obchodování) CSFD.cz (Zájmové weby) nebo 1000 věcí, co mě serou v kategorii One (wo)man show, největší počet vítězství získalo zpravodajství iDNES.cz.

Kompletní výsledky ankety Křišťálová Lupa 2011 najdete na oficiálním webu projektu.

Autor: Tým SOVA NET, 28. 11. 2011

Potřebujete poradit? Kontaktujte nás

Your name *
Odesláním formuláře přijímáte naše Zásady zpracování osobních údajů.
Děkujeme za vyplnění formuláře.Odeslání formuláře se nezdařilo.