Report a bug: Horká novinka v Gmail

Používáte e-mail od Google? Našli jste nějaké „bugy“ nebo chyby, které vám znepříjemňují práci v Gmail? Zašlete zprávu o nelezených chybách do Google! Nyní to jde snadno a rychle! 

Google v tomto týdnu zpřístupnil uživatelům Gmail „nástroj“ Report a bug, kterým je možné zasílat krátké zprávy o chybách do Google. Google tímto krokem dává uživatelům zajímavou možnost podílet se na zlepšování funkčnosti služby Gmail.

Najde-li uživatel bug nebo chybu v Gmail, může na ni velmi snadno a především efektivně upozornit pomocí „nástroje“ „Report a bug“, který je v Gmailu dostupný pod tlačítkem „Nastavení“.

Postup odesílání zpráv o chybách je rychlý a snadný. Zároveň nejde o prostý popis problému, který v mnoha případech bývá nesrozumitelný a špatně uchopitelný. Nalezenou chybu uživatel zvýrazní pomocí tlačítka „Highlight“, stručně popíše problém, prostřednictvím tlačítka „Black out“ skryje důvěrné informace a následně celý report odešle přímo do Google, kde chybu, buďme optimističtí, v dohledné době odstraní.

Jak se tento prostý nástroj osvědčí v praxi, je těžké odhadnout. Každopádně jde o velmi vstřícný a prozíravý krok ze strany Google k postupnému zlepšování funkčnosti služby Gmail.

Nástroj Report a bug je dostupný i v české verzi Gmail.

 

1. Report a bug v nastavení.

Nástroj Report a bug v nastavení Gmail

 2. Report a bug v akci. Zvýraznění chyby, stručný popis problému, skrytí důvěrných dat.

Report a bug v Gmail - ukázka

3. Report a bug - sumarizace reportu před odesláním.

Report a bug - sumarizace před odesláním

4. "Děkujeme za zpětnou vazbu"

Děkujeme za zpětnou vazbu

Autor: Tým SOVA NET, 28. 4. 2011

Potřebujete poradit? Kontaktujte nás

Your name *
Odesláním formuláře přijímáte naše Zásady zpracování osobních údajů.
Děkujeme za vyplnění formuláře.Odeslání formuláře se nezdařilo.