Další tlačítko pro weby: Twitter představil Follow Button

Nejen Google, ale i Twitter tento týden spustil své nové sociální tlačítko. Od tohoto úterý je v provozu Follow Button, který představuje nový způsob jak objevovat a okamžitě následovat účty na Twitteru přímo z webových stránek, které uživatelé navštěvují každý den. Na rozdíl od zavedeného tlačítka Tweet, které umožňuje sdílet konkrétní obsahy, propojuje tlačítko Follow uživatele s konkrétní firmou nebo jedincem.

Během prvního dne po spuštění si Follow Button přidalo na své stránky více než 50 webů. Tlačítko Follow umožňuje prostřednictvím jednoho kliknutí sledovat twitterové účty oblíbených novinářů, atletů, celebrit nebo společností a značek. Kliknutím na tlačítko Follow se uživatelé okamžitě dostanou na daný twitterový profil, mohou si přečíst nejnovější tweety a rozhodnout se, zda si nový kontakt přidají.

Pro komerční účely firem, vydavatelů a značek představuje přidání tlačítka Follow na web a použití Twitteru k zajištění spojení s publiky zajímavou možnost. Podle Twitteru se při následování vašeho účtu prostřednictvím tlačítka Follow zvyšuje šance, že uživatele na vás budou na Twitteru reagovat a připojovat se k vašim tweetům. Výsledkem použití tlačítka Follow má být také zvýšená pravidelná návštěvnost vašich webových stránek.

Tlačítko Follow si můžete na svůj web jednoduše přidat, konfiguraci lze realizovat prostřednictvím twitter.com/followbutton.

Autor: Tým SOVA NET, 2. 6. 2011

Potřebujete poradit? Kontaktujte nás

Your name *
Odesláním formuláře přijímáte naše Zásady zpracování osobních údajů.
Děkujeme za vyplnění formuláře.Odeslání formuláře se nezdařilo.