Novinka od Googlu: sociální tlačítko „plus jedna“

Google právě představil spuštění nového sociálního tlačítka, nazvaného „+1" (plus jedna). Podobně jako tlačítko Líbí se mi na Facebooku, umožní plus jedna záložkovat a sdílet oblíbené webové stránky, reklamy a výsledky hledání na webu. Jeho využití slibuje řadu zajímavých efektů v oblasti internetového marketingu a SEO.

Tlačítko +1 by se mělo objevit vedle výsledků vyhledávání nejdříve na Google.com a následně se plánuje jeho rozšíření na další jazykové verze vyhledávače Google. Aby se vám tlačítko plus jedna zobrazovalo a mohli jste využít jeho možností, musíte mít aktualizovaný profil na Google - je třeba se přihlásit a zahájit své připojení návštěvou stránky Google's experimental search site.

Sociální kruh na Googlu

Tlačítko +1 umožní uživatelům doporučovat a sdílet obsah se svými přáteli, přihlášení uživatelé budou vidět, zda lidé z jejich sociálního okruhu (Social Circle) doporučili prostřednictvím funkce plus jedna, některý z webů, který se objevil ve výsledcích vyhledávání. V současnosti je sociální kruh na Googlu založen na datech z Gmail, Google Talk, Google Contacts, Google Reader a Google Buzz. V blízké budoucnosti mají být inkorporovány také informace ze sociálních sítí jako je Facebook, Twitter nebo Flickr.

 

Autor: Tým SOVA NET, 6. 4. 2011

Potřebujete poradit? Kontaktujte nás

Your name *
Odesláním formuláře přijímáte naše Zásady zpracování osobních údajů.
Děkujeme za vyplnění formuláře.Odeslání formuláře se nezdařilo.