Sociální tlačítko Google +1 jde nahoru: více než 4 miliardy zobrazení denně

V červnu Google zahájil provoz tlačítka +1, které umožňuje doporučovat obsah na webu. V červenci použití tohoto tlačítka překročilo 2 miliardy zobrazení denně. Dnes se tlačítko objevuje na více než miliónu stránek, s více než 4 miliardami zobrazení denně.

Google dále rozvíjí své strategie v oblasti sociálních prvků na webu. S tímto trendem souvisí také včerejší zahájení provozu dvou přídavných funkcí tlačítka +1: možnosti sdílet obsah v rámci kruhů na sociální síti Google+ a funkce +Snippets. Tyto prvky by měly tlačítko učinit ještě užitečnějším pro uživatele i majitele webů.

Sdílení v rámci kruhů na síti Google+

Kliknutí na +1 je snadný způsob jak zdůraznit zajímavý obsah pro jiné při vyhledávání na Googlu. V případě, že chcete o daném tématu ihned zahájit konverzaci se skupinou vašich přátel, je to možné pokud jste uživatelem sociální sítě Google+. Díky nové funkci „Share on Google“ neboli „Sdílej na Googlu“ je možné daný obsah ihned komentovat a sdílet s vybraným kruhem.

+Snippets

Při sdílení obsahu prostřednictvím tlačítka +1 zjistíte, že Google nyní automaticky přidává odkaz, obrázek a základní popis sdíleného obsahu. Google to nazývá „Snippets“ neboli úryvky.

Vydavatelé a majitelé webů mohou podle Googlu z funkce +Snippets těžit stejně jako uživatelé. Prostřednictvím několika drobných změn na webových stránkách, mohou přizpůsobit své „úryvky“ a podpořit sdílení jejich obsahu na Google+. Více detailů o nových funkcích naleznete na Google Webmaster Blog.

Autor: Tým SOVA NET, 25. 8. 2011

Potřebujete poradit? Kontaktujte nás

Your name *
Odesláním formuláře přijímáte naše Zásady zpracování osobních údajů.
Děkujeme za vyplnění formuláře.Odeslání formuláře se nezdařilo.