Stránky Google+ má Národní knihovna, Česká televize a Mall.cz

Google+ se otevírá firmám a organizacím, ty se mohou nyní jednoduše přiblížit svým příznivcům a zákazníkům. Celosvětové spuštění Stránek Google+ slibuje zajímavou změnu v komunikaci se zákazníky a příznivci značek a společností. Stránky přináší logiku fungování sociálních sítí do světa byznysu, umožňují najít svou oblíbenou firmu, nebo organizaci, tu pak lze doporučit svým přátelům, sledovat její profil, nebo přímo komunikovat s jejím týmem.

Instituce, firmy i média

V České republice se do projektu hned první den zapojily některé významné instituce, média a firmy. Svou Stránku Google+ si založila Národní knihovna, sdružení iLiteratura nebo Národní centrum bezpečnějšího internetu. Také česká média nezůstala pozadu, mezi hlavními Česká televize, ČTK, online servery Lupa.cz, Žive.cz, Aktuálně.cz nebo Bradbury Media (JustIT.cz, FeedIT.cz, a další).

První českou firmou, která se na Stránkách Google+ objevila a uživatele ji mohou zapojit do svých kruhů je internetový obchod Mall.cz, dalším novým uživatelem stránek je také úspěšný slevový server Slevomat.

V oblasti internetového marketingu a mediálního trhu jsme s tímto trendem šli nejen my, ale také řada dalších agentur, jako je například GroupM (nákup médií), H1.cz, STEM/MARK (výzkum) nebo AppSatori (cloud computing). Naši Google+ stránku naleznete jednoduše pod názvem SOVA NET.

Nadšenci v oblasti technologií mohou navštívit stránky konference TEDxPrague, nebo vývojářské komunity Gug.cz.

Jak to funguje?

Pokud chcete přidat svou firmu do služby Google+ je třeba si nejprve vytvořit Stránku Google+ jednoduše pomocí záložky Vytvořte stránku Google+. Stránku využijete k publikování aktuálních informací a novinek o své firmě, můžete na ní přímo komunikovat se svými zákazníky, posílat personalizované zprávy konkrétním skupinám lidí i vyhodnocovat reakce vašich příznivců.

Pomocí nové funkce Direct Connect zjednodušil Google vyhledávání Stránek Google+ přímo ve vyhledávači. Při „googlování“ oblíbené firmy nebo značky tak stačí zadat před hledaný dotaz symbol „+“ a Google vás propojí přímo se stránkou Google+, která odpovídá vašemu zadání.

Více informací o stránkách Google+ a jejich využití v podnikání získáte na webu projektu Google+.

Autor: Tým SOVA NET, 9. 11. 2011

Potřebujete poradit? Kontaktujte nás

Your name *
Odesláním formuláře přijímáte naše Zásady zpracování osobních údajů.
Děkujeme za vyplnění formuláře.Odeslání formuláře se nezdařilo.