Twitter překročil hranici 100 milionů uživatelů měsíčně

Dick Costolo, CEO Twitteru včera zveřejnil aktuální údaje a statistiky týkající se této populární sociální sítě. Podle serveru The Next Web, dosahuje Twitter po pětiletém působení v těchto dnech 100 milionů aktivních uživatelů měsíčně. Padesát procent z těchto uživatelů se na Twitter připojí každý den, a 55% realizuje toho přihlášení přes mobilní zařízení.

V současnosti je na Twitteru realizováno 5 miliard tweetů v průběhu 5 dnů. Pokud porovnáme toto číslo s údaji platnými k letošnímu lednu, zjistíme, že počet tweetů stoupl o 82% a také aktivní uživatelé vykazují rychlejší nárůst než v minulém roce. Na základě údajů z Google Analytics má dnes Twitter více než 400 milionů unikátních návštěvníků za měsíc.

Ze 100 milionů uživatelů, které Twitter považuje za aktivní, však nejsou všichni aktivní ve smyslu psaní tweetů, 40% z nich se jednoduše pouze přihlásí a sleduje dění ve svém okruhu.

Co stojí za úspěchem Twitteru?

Obrovský růst, který Twitter letos zažil, byl podpořen mimo jiné veřejnými událostmi velkého rozsahu. Příkladem může být Světový pohár žen, nepokoje a vzpoury v Londýně nebo zemětřesení a tsunami v Japonsku. Twitter těží z toho, že aktuální informace se na něm šíří doslova z minuty na minutu a zároveň poskytuje uživatelům v průběhu událostí kontakt s blízkými lidmi.

Twitter má dnes globální dosah. Po svém spuštění v hindštině, filipínštině, malajštině a tradiční čínštině v nadcházejících týdnech, bude Twitter podporovat celkem 17 různých jazyků.

 

Autor: Tým SOVA NET, 9. 9. 2011

Potřebujete poradit? Kontaktujte nás

Your name *
Odesláním formuláře přijímáte naše Zásady zpracování osobních údajů.
Děkujeme za vyplnění formuláře.Odeslání formuláře se nezdařilo.